Μυρτώ Χαμπάκη Myrto Hambaki
Partner Advisory Services , based in Athens

Ιδρυτής της εταιρίας και Επικεφαλής των συμβουλευτικών υπηρεσιών της Experto Crede Consultants. Προΐσταται των συμβουλευτικών υπηρεσιών (Advisory Partner), με μεγάλη εμπειρία σε συμβουλευτικά έργα για την πρακτική εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και του Κανονισμού GDPR σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις διαμεσολάβησης .

H Μυρτώ Χαμπάκη σπούδασε Οικονομικά (Β.Α) στο Ηνωμένο Βασίλειο από όπου και πήρε και το μεταπτυχιακό της στις Ευρωπαϊκές και Ομοσπονδιακές Σπουδές (Μ.Α) .

Διαθέτει μακρόχρονη εμπειρία στον χρηματοοικονομικό τομέα και τα τελευταία 26 χρόνια και έχει διατελέσει στέλεχος στον ελεγκτικό, τραπεζικό και συμβουλευτικό κλάδο στην Ελλάδα έχοντας εργαστεί σε θέσεις ευθύνης στην Deloitte, την Τράπεζα Κύπρου Ελλάδος, την Κύπρου Ζωής, την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος , την Crow SOL Συμβουλευτική και την ARAG Hellas. Στον ασφαλιστικό κλάδο εντάχθηκε το 2000 όπου εργάζεται μέχρι σήμερα.

Ασχολήθηκε με την εφαρμογή της Οδηγίας Solvency II , ενώ διετέλεσε μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής για την ενσωμάτωση της στο Ελληνικό Δίκαιο καθώς και μέλος της Solvency II Steering Group της Insurance Europe στις Βρυξέλλες.

Διδάσκει εξειδικευμένα σεμινάρια σε στελέχη και αρθρογραφεί συστηματικά στον κλαδικό τύπο στην Ελλάδα , την Κύπρο και το εξωτερικό. Είναι συγγραφέας πέντε βιβλίων, τρία εκ των οποίων αφορούν στην Ιδιωτική Ασφάλιση με θεματολογία την Οδηγία Solvency II και την Οδηγία IDD για Eλλάδα και Κύπρο.

Είναι πιστοποιημένη Υπεύθυνος Προστασίας Δεδομένων (DPO) από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο , Πιστοποιημένη Επαγγελματίας Εσωτερικού Ελέγχου το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καθώς και Πιστοποιημένη επαγγελματίας στην Κανονιστική Συμμόρφωση και Πιστοποιημένη Επαγγελματίας στην αντιμετώπιση Ξεπλύματος Χρήματος και Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας επίσης από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόσφατα ολοκλήρωσε την εκπαίδευση της και πιστοποιήθηκε στον τομέα του Digital Transformation for Leaders μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας Masterplan.com στην οποία διδάσκουν κορυφαία στελέχη της Silicon Valley και του Singularity University.

Είναι ιδρυτής της εταιρίας Experto Crede Consultants (www.expertocrede.gr) όπου προΐσταται των συμβουλευτικών υπηρεσιών (Advisory Partner), με μεγάλη εμπειρία σε συμβουλευτικά έργα για την πρακτική εφαρμογή της ασφαλιστικής νομοθεσίας καθώς και του Κανονισμού GDPR σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις διαμεσολάβησης.